Tuinen van West           


Na bijna een eeuw discussie over de bestemming en invulling van de vier groene polders tussen Amsterdam, de ringvaart Haarlemmermeer, Halfweg en de Haarlemmerweg, werd in 2007 een bestuurlijke knoop doorgehakt. De vier polders werden opgenomen in de Hoofdgroenstructuur van Amsterdam en zijn sindsdien door (voormalig) stadsdeel Nieuw-west verder ontwikkeld tot uniek, multifunctioneel stadslandbouw- en recreatiegebied: Tuinen van West.


Tuinen van West is een combinatie van oude en nieuwe landschappen, van romantiek en rafelrandjes, van kunst/cultuur, (stads)landbouw en gezonde producten, horeca, natuur en sport/ recreatie. Een uniek gebied, waar je als bezoeker kunt fietsen, wandelen, eten/ drinken, plukken en genieten, kijken en bewonderen. Ondernemersvereniging Tuinen van West organiseert - in samenwerking met allerlei organisaties binnen en buiten het gebied - regelmatig activiteiten en evenementen.Nog steeds zijn de vier afzonderlijke polders - nu dus samen Tuinen van West - goed zichtbaar en herkenbaar. Bovendien heeft elk van de polders zo een eigen 'programma' voor de bezoeker:

In de Osdorper Binnenpolder Noord
is véél te doen: kunst, sport, cultuur, proeven, oogsten, tuinieren.

En in de Osdoperbinnenpolder Zuid
draait het vooral om mooie stilteplekjes en natuur.

In de Osdorperbovenpolder
langs de lange, landelijke Osdorperweg, vind je veel mooie boerderijen, kwekerijen, hoveniersbedrijven, ondernemers en woonhuizen.

In de Lutkemeerpolder
gaat het vooral om de prachtige lijnen in het polderlandschap, oude boerderijen en de mooie vergezichten.

Er is heel veel te doen in de Tuinen van West ! Kijk hier