In maart 2023 zijn we begonnen met het oprichten van stadsdorp de Aker. Het eerste stadsdorp in Nieuw-West.
De vrijwilligers van het  nieuwe stadsdorp stellen zich voor


Oda Hillege

Hallo, mijn naam is Oda, ik ben 69 jaar, met pensioen en woon sinds 2010 in dit stadsdeel. Naast dat ik van mijn pensioen geniet, doe ik vrijwilligerswerk, waaronder het meehelpen opzetten van dit stadsdorp in de Aker. Dat vind ik erg leuk om te doen want het belooft hier in de wijk een prettiger buurt om in te wonen. Ik stel me voor dat over niet al te lange tijd mijn buren en ik elkaar gedag zeggen, zo nu en dan iets leuks met elkaar ondernemen en elkaar een handje helpen als dat nodig is. Daar kijk ik echt naar uit. Doe je mee?

Yvonne van Kruijssen

Mijn naam is Yvonne, ik ben voormalig docent aan een middelbare school in Amsterdam. Ik woon sinds 28 jaar in de Aker.
Afscheid van mijn werk viel samen met coronatijd en uit huis gaan van mijn kinderen.
Tijdens mijn werkzame leven had ik niet veel oog voor het samenzijn in de buurt. Een paar vrienden in de buurt was genoeg.
Ik hoor en lees dat veel meer mensen behoefte hebben aan verbondenheid, gezelligheid en steun in hun buurt.
Daarom hebben Oda, Iris, Jan en ik stadsdorp de Aker opgericht. We hopen een bijdrage te kunnen leveren aan positiviteit in de buurt.

Iris Elmont.

Toen ik in 2005 in Osdorp kwam wonen, kwam ik meestal na 18.00 uur thuis van mijn werk in Amsterdam Zuid-Oost. Ook mijn sociale leven speelde zich toen voornamelijk buiten Osdorp af. Osdorp was voor mij: Lelylaan, Pieter Calandlaan, Stadspark, Tussenmeer, Sloterplas, dat vierkantje op de kaart. Ik besloot toen om na mijn pensionering, meer tijd door te brengen in Osdorp door te participeren in groepsactiviteiten/vrijwilligerswerk.

Na 39 jaar werkzaam te zijn geweest bij het ROC van Amsterdam en zijn voorgangers, was het in 2016 zover. Ik ging met pensioen. In 2017 mocht ik bij Stichting Eigenwijks een training voor Gezondheidsambassadeur volgen. Zo kwam ik in het vrijwilligerswerk terecht. Waar ik o.a. aan de volgende activiteiten mag meewerken.
- Het Buurtcollege (St. Eigenwijks).
- De digitale krant van de Gezondheidsambassade (St. Eigenwijks).
- Onderwerpen met betrekking tot het bevorderen van het welzijn van de bewoners van Osdorp, o.a. ouderen in Osdorp (St. Eigenwijks).
- Sinds kort, Stadsdorp De Aker.Jan den Duijn

Ik ben Jan en woon nog niet zo lang in De Aker. Ik ben 66 jaar en werk nog als caddiemaster/gastheer bij een golfclub. Dat bevalt me zo goed dat ik voorlopig nog niet aan pensioen denk.
Ik werd gevraagd of ik voor de website en de nieuwsbrief iets wilde betekenen voor Stadsdorp De Aker. Dat doe ik graag en is ook een mooie manier om zelf de buurt en de bewoners daarvan beter te leren kennen.