WIE ZIJN MECK&HOLT 

De toekomst van de boekhandel
Eind 2025 dreigt boekhandel Meck & Holt in Osdorp vanwege naderend pensioen te moeten gaan sluiten. Daarmee zou de enige en laatste boekhandel in Nieuw-West verdwijnen. Boek dicht. Voorgoed. Een stadsdeel zo groot als Haarlem, Maastricht of Nijmegen zonder boekhandel. Een literaire woestijn waar alles te koop is behalve een boek. Dat kan toch niet. En dat mag toch niet. En dat wil je toch ook niet.

Zo dachten meerdere klanten die schrokken van dit vooruitzicht. Ze staken hun koppen bij elkaar waarna het idee ontstond om een doorstart te maken als Cultureel Boekencentrum Nieuw-West. Zogezegd, zo nog lang niet gedaan. Maar er is een idee, er zijn mensen en er is een plan: een doorstart van Meck & Holt als coöperatieve vereniging. Met de boekhandel als motorblok voor een scala aan literaire activiteiten.

De boekhandel van de toekomst
Maar we zijn ook nu al meer dan een boekhandel. We zijn ook een Cultureel Boekencentrum: een broedplaats voor cultuur en literatuur in Nieuw-West waar allerlei activiteiten plaats zullen vinden. We werken samen met andere culturele, maatschappelijke instellingen zoals het Van Eesterenmuseum, De Meervaart, OBA en Cinema De Vlugt en schrijvers in de buurt. We willen zo mooie verhalen delen en de verbeelding prikkelen van de bewoners in Nieuw-West. Hou de agenda in de gaten!